Veiligheid op festivals

May 10th, 2016

Zoals in de pers verscheen is het standpunt van de federatie van Muziekfestivals omtrent de strengere veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de recente gebeurtenissen de volgende:

Veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd de allerhoogste prioriteit van de festivals.
Dit is niet anders nu maar toch worden alle organisatoren extra aangespoord om te onderzoeken of bijkomende veiligheidsmaatregelen op hun festival nodig zijn. Om de organisatoren hierin bij te staan heeft FMiV een lijst opgemaakt met diverse veiligheidstips.

Daarnaast wordt ook een infomoment voor vrijwilligers in bewakingsopdrachten voorzien. Zo zullen er duidelijke richtlijnen opgesteld worden met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden op de verschillende festivals. De betrachting is rugzakken en tassen wel toe te laten, maar slechts na strenge controle.

Belangrijk blijft voor alle festivalorganisatoren dat er verder met alle overheden wordt onderzocht hoe werkbare maatregelen in te voeren die de veiligheid van het festival verbeteren. Elk festival kan dan de komende tijd communiceren naar festivalgangers, medewerkers en andere belanghebbenden over te volgen richtlijnen en maatregelen.

Festivals zijn een feest. Ook deze en de volgende zomers.

Comments are closed.