FMiV ZEER BEZORGD OVER DREIGENDE TREINSTAKING

June 23rd, 2014

De voorbije weken en maanden hebben de organisatoren van diverse festivals en de commerciële diensten van NMBS een constructieve samenwerking opgezet rond de mobiliteit van hun festival.

Geopteerd wordt dan ook om de festivalgangers en vooral de kampeerders er extra toe aan te zetten om zoveel mogelijk naar het festival te komen met de trein. 

Nu maken de organisatoren van die festivals die doorgaan tijdens het weekend van 29 juni zich grote zorgen over de stakingsaanzegging die de NMBS-vakbonden hebben ingediend.

Vermits de staking reeds zou ingaan op zondagavond 22u00 worden alle festivalgangers van die zondag reeds zwaar benadeeld.  En omdat de staking zou duren tot maandagavond 22u00 wordt de situatie nog dramatischer, want zo worden ook nog eens duizenden kampeerders aan hun lot overgelaten. 

Indien de staking doorgaat komt het volledige mobiliteitsplan van de organisaties onder druk te staan.  FMiV hoopt dat de vakbonden de ernst van zulke situatie inzien en de verstrekkende gevolgen realistisch kunnen inschatten.  Zo’n staking treft duizenden jongeren op een moment dat een hoogtepunt van het jaar zou moeten zijn qua plezier beleven. De vakbonden zetten een complete domper op de vreugde van hun belangrijkste en trouwste doelgroep.  De organisatie vraagt de vakbonden dan ook deze staking niet te laten doorgaan in het kader van die duizenden jongeren en de algehele mobiliteit van Vlaanderen tijdens een zeer druk festivalweekend.

new domain extensions .

Comments are closed.